07.10.2007., nedjelja

(H@cker) Ubojiti smiješak, 9. poglavlje

Grad kojem su se približavali bio je rascijepljen na dva nejednaka dijela širokom rijekom. U blizini onog manjeg dijela grada prostirala se zračna luka, sudeći po mnogobrojnim avionima što su bili načičkani na nebu iznad nje. James je još malo pritisnuo papučicu gasa: uskoro će nestati odavde.

Auto je ostavio stotinjak metara dalje, pa potrčao s Lindsay prema ulazu. Bila je poprilična gužva, ali je svejedno stigao promotriti nakratko svakog na koga su nailazili, jer je očekivao zasjedu. Dok je Lindsay (po Jamesovom nalogu) kupovala dvije karte za irski gradić Navan, Dowell je stajao dva metra iza nje i osvrtao se na sve strane. Stojeći na pokretnim stubama koje su vodile prema ulazu za ukrcaj na avion, James primijeti kako osoba u žutom odijelu stoji nasred prostorije odakle su se maloprije uspeli. Brzo se okrene Lindsay, preda joj u ruku jedan pištolj i reče:
- Kreni ravno u avion, i ako primijetiš nekoga u žutom odijelu – samo pucaj. Doći ću za tobom uskoro. -
Potom je poljubi i sjuri se niz stepenice. Lindsay je nekoliko sekundi stajala gledajući za njim, a potom je krenula putem za avion. Niz lice su joj potekle suze.

James je stao nasuprot Joeu na nekih dvadesetak metara, sa pištoljem spuštenim uz bok. Joe je užurbano zvjerao uokolo, dok mu se pogled nije zaustavio na Jamesovoj savršeno mirnoj prilici. Ukrstili su tako poglede, mirni kao statue. Joe je imao bijesan izraz lica, a Jamesove oči su plamtjele. Konačno prvi popusti Joe i potegne revolver ispalivši dva hica. Dok su okolni ljudi počeli vrištati i bježati, James se instinktivno bacio u stranu vadeći pištolj. Joe se sklonio iza reklamnog panoa i izvirivao pokušavajući naciljati Jamesa. Ovaj mu odgovori sa tri metka koja su se muklo zabila u pano. Joe se brže povukao. Uskoro se James zatrči prema njemu istovremeno pucajući. Joe ispali tri hica, ali promaši, i nađe se oči u oči s Jamesom. Od siline kojom su jedan drugoga oborili ispali su im pištolji, pa su sada obojica bili goloruki. Nedugo zatim Joe primi snažan udarac u glavu i padne na pod, ali uzvrati nogama Jamesu. Hrvali su se još neko vrijeme, dok Joe ne primijeti kako mu je revolver u blizini. Baci se da ga dohvati, ali ga James uhvati za noge. Joe ga ošamuti udarcem pod bradu i dohvati revolver. Podigao se sa slavodobitnim izrazom lica približavajući se Jamesu koji je još ležao na podu, ošamućen. U trenutku dok je malo podigao revolver, ciljajući ga u glavu, James mu se osmjehne.

Odjekne prasak pištolja.



<< Arhiva >>

0