21.10.2007., nedjelja

(Nya) 2. poglavlje, 1. dio

Kad se Alice probudila, već je bilo 12 sati. Primijetila je da ju je djed preko noći pokrio debelim jorganom boje jorgovana koji se bojom slagao s potmulom bojom jastuka. Ustala je, protegnula se i pospano krenula prema kupatilu. Nakon što se umila hladnom bunarskom vodom i oprala zube, sa police ispred jednostavnog ogledala je uzela drvenu četku i krenula sa raščešljavanjem svoje duge smeđe kose.
Zagledala se u svoj odraz na pomalo prašnjavoj površini ogledala. Osim činjenica da je imala istu zelenu boju očiju i jednake usne, nije mogla pronaći više sličnosti sa sestrom. Dok je Ann imala malu okruglu glavicu uokvirenu kratkom crnom kosom, ona je imala dugo skladno lice i smeđu kosu. Rekli su joj da joj je baka imala smeđu kosu pa da ju je generacijski od nje naslijedila. Za Ann je bila sigurna od koga je što naslijedila. Ann je imala istu boju kose kao i Max. Obadvije su, pretpostavljala je, od Anabell naslijedile zelene oči.
Alice je spusti četku na policu i siđe dolje niz drvene stepenice koje su škripale sa svakim njezinim korakom. Došla je do dna i pogledom prešla preko sobe. Starac je proučavao kartu na stoliću, a Ann je jela jabuku sa stola.
-Pozovi Whitewolfa kad opereš svoj tanjur.- rekao je starac Ann i pogledao sa smiješkom u Alice koja je tek sišla i zaputila se prema stolu na kojem ju je čekao tanjur s dvije kriške sira, kruhom i polovicom jabuke.
Ann ustane i krene na brzinu oprati tanjur i vilicu. Uvijek marljiva, pomisli Alice gledajući Ann kako stoji na klupici izrađenoj da bi ona mogla dohvatiti pipu. Alice je polako jela gledajući van kroz prozor. Ima dosta snijega, pomisli i pogleda u djeda koji je izgledao vrlo elegantno. Uskoro je bila gotova sa ručkom i primijeti da Ann još nije bila gotova s tanjurom.
- Ann, što kažeš da ja pozovem Whitewolfa.- odvratila je, oko vrata stavivši Annin šal koji je bio na stolici ispred nje.
-Dobro. Ja ću onda oprati i tvoj tanjur.-rekla joj je Ann i nasmiješila se.
Alice je obukla svoj kaput, otvorila masivna drvena vrata i izašla van na snijeg. Pogledala je na starčevu malu drvenu kolibicu, krova potpuno bijela od sinoć svježe napadanog snijega, a zatim polako krenula do ruba šume.



<< Arhiva >>

0